Rýžový nákyp s párkem a taveným sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Párky jemné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 850 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 197.2 mg
  • Draslík 109 mg
  • Vláknina 4511.8 mg
  • Vitamín A 4511.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, propereme, mírně osolíme a dáme do mléka vařit.

  • 2

    Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme uvařenou rýži, oloupané párky nakrájené na kolečka a vše zjemníme ušlehaným sněhem z bílků.

  • 3

    Do tukem vymazaného pekáčku dáme polovinu rýžové směsi, poklademe nakrájeným sýrem a dáme druhou vrstvu rýže.

  • 4

    V troubě zapékáme asi 20 minut.

Komentáře k receptu