Salát z fazolek s vejci a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 514.8 mg
  • Vláknina 11016 mg
  • Vitamín A 11016 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka, poté necháme okapat. Česnek prolisujeme, petrželovou nať na jemno nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na zálivku utřeme žloutky se solí, česnekem, postupně přimícháme olej, ocet, cukr a pepř, až vnikne řídký krém.

  • 3

    Do mísy vložíme fazolky s bílky, promícháme se zálivkou a necháme vychladit.

  • 4

    Před podáváním posypeme salát petrželovou natí.

Komentáře k receptu