Drůbeži sekaná z játer
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 191.5 mg
 - Draslík 428.5 mg
 - Vláknina 1841.3 mg
 - Vitamín A 1841.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku nalijeme vodu, dáme na sporák, přivedeme k varu, opatrně do ní položíme celé vejce a vaříme asi 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, potom je oloupeme, nakrájíme na kousky a zatím necháme stranou k dalšímu použití. Játra dobře omyjeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle ze všech stran opečeme a také necháme vychladnout.
 - 
                                2
Vychladlá játra pomeleme na masovém strojku spolu s oloupanou cibulí a chilli papričkou do misky, kam přidáme nadrobno nakrájenou kapii, přilijeme sádlo z pánve, podle vlastní chutě osolíme a opepříme. Všechny suroviny dobře rukou promícháme, nakonec přidáme do směsi připravená a nakrájená vajíčka, ještě jednou zlehka zamícháme.
 - 
                                3
Z připraveného těsta vytvarujeme velkou roládu, anebo dvě menší, zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice ztuhnout. Potom krájíme na porce.