Brambory dušené s klobásou a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 961.4 mg
 - Vláknina 12911.7 mg
 - Vitamín A 12911.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory umyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nasekáme nahrubo. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Omytou pažitku, petržel a cibulovou nať jemně nasekáme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přidáme kmín a necháme tzv. rozvonět. Pak přisypeme cibuli, krátce ji orestujeme. Přidáme klobásu, smažíme ji přibližně 2 minuty. Přisypeme brambory, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme pažitku a petrželovou nať, zalijeme menším množstvím vody, přikryjeme a dusíme 10 minut, dokud brambory nezměknou. Přebytečnou vodu slijeme, směs dáme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou.