Salát z bílého zelí s křenem a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Mrkev kořen
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 203 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 319.7 mg
  • Vláknina 13925.3 mg
  • Vitamín A 13925.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo,

  • 2

    oloupaný křen najemno nastrouháme. Zálivku připravíme smícháním oleje, octa, soli a pepře.

  • 3

    V míse promícháme zelí s mrkví a křenem. Salát přelijeme zálivkou, promícháme a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu