Salát z bílého zelí s jablky a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Majonéza
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 455.9 mg
  • Vláknina 14498.2 mg
  • Vitamín A 14498.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál a zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nahrubo nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, vlašské ořechy nasekáme nahrubo, sýr nakrájíme na

  • 2

    nudličky. Na zálivku smícháme majonézu s cukrem, skořicí, citronovou šťávou a solí.

  • 3

    V míse promícháme zelí s jablky, přelijeme zálivkou a dobře promícháme. Salát posypeme ořechy, sýrem a petrželovou natí.

  • 4

    Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu