Salát z mladých kedluben s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kedlubna
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Jablka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 493.9 mg
  • Vláknina 9383 mg
  • Vitamín A 9383 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny a oloupaná jablka, z kterých jsme vykrojili jádřince, nastrouháme najemno a zakapeme citronovou šťávou, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem a cukrem.

  • 2

    V míse promícháme kedlubny a jablka se zálivkou a posypeme petrželovou natí. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu