Grilovaná zelenina se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Lilek
  • 350 g Sýr Bocconcini
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Kapie
  • 4 ks Rajčata
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 600.3 mg
  • Vláknina 13918.2 mg
  • Vitamín A 13918.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 větší lilky nakrájíme na 8 plátků o síle přibližně 1,5 cm, kapie rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme z nich semínka, rajčata krájíme na plátky silné 1 cm. Dále ze sýra Bocconcini (nebo Mozarella) ukrojíme 12 plátků.

  • 2

    Rozpálíme gril, lehce potřeme olejem a 2 - 3 minuty z každé strany ogrilujeme plátky lilku, potřené olejem. Pak pod grilem pečeme díly kapie, dokud slupka nezčerná, opečenou pokrájíme na tenké proužky.

  • 3

    Připravená rajčata potřeme olejem a opepříme, pečeme je v troubě předehřáté na 150 °C na vymaštěném plechu po dobu 25 - 30 minut.

  • 4

    Olivový olej smícháme s balzamikovým octem, trochou soli a pepře, dresink dobře vyšleháme.

  • 5

    Jednotlivé porce skládáme na servírovací talíře tak, že položíme 2 plátky lilku, přes ně 3 kapiové proužky, pak 3 rajčatová kolečka a 3 plátky sýra a další 2 proužky kapie.

  • 6

    Před servírováním přelijeme dresinkem, osolíme, opepříme a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu