Stehna krůtí po provensálsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Krůtí stehna
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 432.4 mg
  • Vláknina 640.5 mg
  • Vitamín A 640.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studenou tekoucí vodou opláchneme krůtí stehna, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme česnekem a majoránkou.

  • 2

    Rozpálíme v tlakovém hrnci olej, stehna osmahneme, přilijeme červené víno a hrnec uzavřeme. 35 minut maso dusíme. Poté hrnec odstavíme a jakmile v něm klesne tlak, můžeme jej otevřít. Hotová stehna vyjmeme a položíme na servírovací podnos.

  • 3

    Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu a minutu povaříme.

  • 4

    Podáváme s masem.

Komentáře k receptu