Penne se slaninou, roketou a sušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 100 g Pancetta
  • 125 g Roketa
  • 500 g Těstoviny penne
  • 250 ml Omáčka na špagety - Bolognese Maggi
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 891 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 805 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 14267 mg
  • Draslík 539.6 mg
  • Vláknina 11505 mg
  • Vitamín A 11505 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy rokety opereme a necháme okapat, sušená rajčata pokrájíme na plátky. Slaninu pancetta nakrájíme na větší kousky, oloupaný česnek prolisujeme, parmazán nastrouháme nahrubo, těstoviny uvaříme „al dente“, slijeme a odložíme stranou.

  • 2

    Ve velkém rendlíku na rozehřátém oleji nejprve osmahneme česnek se slaninou a po dvou minutách přidáme nejprve těstoviny, pak tomatovou omáčku, sušená rajčata a roketu. Necháme prohřát.

  • 3

    Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu