Hovězí závitky na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.25 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Hovězí kýta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Víno červené
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1076 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 97343 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 296 mg
  • Draslík 1776.5 mg
  • Vláknina 3229 mg
  • Vitamín A 3229 mg
  • Vitamín B6 3.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do sardelového másla přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a nasekanou petrželovou nať.

  • 2

    Plátky masa naklepeme a potřeme sardelovou směsí. Poté je sbalíme a sepneme párátkem.

  • 3

    Máslo rozehřejeme v kastrole a závitky na něm po všech stranách osmahneme. Jakmile je maso opečené, přidáme k němu jemně nasekanou cibuli a mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle. Vše opepříme, mírně podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  • 4

    Jakmile je maso měkké, přilijeme víno a vmícháme 1/2 vláčné strouhané žemle. Vše ještě povaříme do zhoustnutí šťávy. Pak maso vyndáme a šťávu prolisujeme nebo rozmixujeme, dle chuti dosolíme a nalijeme na závitky.

  • 5

    Jako přílohu podáváme nočky, makaróny nebo saláty.

Komentáře k receptu