Grilované vepřové karbanátky na špejlích z citronové trávy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 100 ml Chilli omáčka
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Citronová tráva
  • 4 ks Koriandr celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 5778.7 mg
  • Vláknina 8919.8 mg
  • Vitamín A 8919.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 249.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso vložíme do mísy, přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nakrájené kořeny koriandru, sójovou omáčku a cukr. Osolíme a opepříme dle chuti a důkladně promícháme.

  • 2

    Směs rozdělíme na cca 8 částí a navlhčenými rukama z ní vytvoříme oválné karbanátky. Každý z nich napíchneme na stéblo citronové trávy a upěchujeme na paličku.

  • 3

    Na rozpáleném grilu opékáme cca 3-4 minuty po každé straně dozlatova. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme s chilli omáčkou.

Komentáře k receptu