Hlávkový salát s ředkvičkami a kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Ředkvička
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 43.3 mg
  • Draslík 350.5 mg
  • Vláknina 7040 mg
  • Vitamín A 7040 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme, omyté ředkvičky nahrubo nastrouháme. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí a cukrem.

  • 2

    V míse promícháme salát s ředkvičkami, přelijeme zálivkou a promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu