Zeleninový vývar s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 150 g Brambory
  • 100 g Šunka parmská
  • 100 g Kapusta hlávková
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Brukev řepka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 376.4 mg
  • Vláknina 4448.5 mg
  • Vitamín A 4448.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce nalijeme litr vody a přidáme cibuli, rajčata, fazole, vodnici a brambory. Vše přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Poté přidáme těstoviny a vaříme dalších pět minut. Následně přidáme bobkový list, osolíme a opepříme.

  • 2

    Z hrnce vyndáme všechnu zeleninu, pokrájíme ji a vrátíme. Do hrnce nasypeme nakrájenou šunku a kapustu. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Před podáváním posypeme v talíři polévku strouhaným parmezánem a trochou oleje.

Komentáře k receptu