Sytá polévka s vejcem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelenina kořenová
  • 2 ks Brambory zimní
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Polévkové koření
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 112.4 mg
  • Vláknina 6469 mg
  • Vitamín A 6469 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať a pažitku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu, česnek, cibuli a brambory očistíme a oloupeme. Česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Připravenou kořenovou zeleninu s nasekanou cibulí orestujeme na másle v hrnci. Potom opraženou zeleninu zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a polévkové koření a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky rozšlehaná vejce a utřený česnek, krátce povaříme. Do hotové polévky vsypeme lžíci nasekané petrželky a lžíci nasekané pažitky.

Komentáře k receptu