Fazolky s karotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 14.4 mg
- Draslík 504.1 mg
- Vláknina 11507.2 mg
- Vitamín A 11507.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku očistíme a nakrájíme příčně na plátky, fazolky očistíme a nakrájíme nakoso na proužky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Ve vroucí osolené vodě uvaříme fazolky s karotkou doměkka. Poté scedíme a necháme řádně okapat.
-
2
Směs podáváme přelitou rozpuštěným máslem a posypanou petrželovou natí.