Vepřové přírodní řízky s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Chřest sterilovaný
  • 800 g Vepřová plec
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Česnek
  • 3 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Vermut bílý
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 144.5 mg
  • Draslík 1197.6 mg
  • Vláknina 3225 mg
  • Vitamín A 3225 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové plecko osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotku s česnekem očistíme a pokrájíme na plátky. Zlaté hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Snítky kopru omyjeme.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej a plátky masa restujeme z každé strany dozlatova. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy. Na zbylém omastku osmažíme šalotku s česnekem dorůžova.

  • 3

    Konzervovaný chřest scedíme, ale nálev zachytíme do misky. Chřest a šalotku s česnekem rozložíme na plátky masa. Do nálevu z chřestu přidáme 2 lžíce pikantní hořčice, 2 lžíce bílého vermutu, 3 lžíce zakysané smetany, hrozinky a dobře vše promícháme a přelijeme maso.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Porce ozdobíme snítky kopru a podáváme.

Komentáře k receptu