Dušené hovězí maso na víně s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 200 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Pažitka
  • 150 g Cibulka jarní
  • 600 g Petržel kořen
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 dl Víno červené
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 1061 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 1028.7 mg
  • Vláknina 14157.7 mg
  • Vitamín A 14157.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 150.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky, do hladké mouky vmícháme sůl, pepř a maso ve směsi obalíme. V kastrolu rozpálíme olej, maso krátce opečeme ze všech stran, odložíme do mísy.

  • 2

    V kastrolu na zbytku oleje vypečeme slaninu na kostičky, přidáme jarní cibulky, mrkev a petržel na kostky, bobkový list a tymián. Za stálého míchání povaříme 5 minut. Nakonec přidáme rozmixovaná rajčata a nakrájené žampiony, ještě 3 minuty ohříváme. Zalijeme červeným vínem a vodou, promícháme, vrátíme zpět maso, které musí být zcela zakryté omáčkou, v opačném případě přilijeme víno. Zakryjeme a vložíme do trouby, kde na mírném ohni pečeme 2,5 hodiny, aby maso bylo křehké. Hotový pokrm dosolíme, dopepříme, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme s vybranou přílohou.

Komentáře k receptu