Grilované vepřové řízky na jalovci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 40 g Jalovec
  • 5 g Cukr třtinový
  • 200 g Baby špenát
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Olivy černé
  • 10 g Nakládaný zelený pepř
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 1013.8 mg
  • Vláknina 5750 mg
  • Vitamín A 5750 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové řízky lehce naklepeme a jejich povrch nařežeme do šachovnice, rozložíme je na mělkou mísu. V misce smícháme rozdrcený jalovec, zelený pepř, olej, cukr a hotovou marinádou zalijeme maso, necháme 2 hodiny uležet.

  • 2

    Uleželé maso grilujeme za častého otáčení 10 minut z obou stran, bohatě potíráme marinádou.

  • 3

    Zatím opereme špenátové listy a necháme okapat, připravíme zálivku z prolisovaného česneku, oleje, soli, pepře a citronové šťávy. Špenát smícháme s nakrájenými olivami a zalijeme dresinkem.

  • 4

    Maso podáváme ozdobené plátky rajčat a se špenátovým salátem.

Komentáře k receptu