Řecká bramborová kaše skordalia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 708.8 mg
  • Vláknina 8569.8 mg
  • Vitamín A 8569.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody. Oloupaný česnek utřeme se solí.

  • 2

    Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmačkáme je, přidáme utřený česnek a řádně promícháme. Šleháme mixerem, během šlehání po lžících přiléváme olej, citrónovou šťávu a pepř.

  • 3

    Podáváme samostatně jako předkrm, lze použít i jako příloha k masu či zelenině.

Komentáře k receptu