Řecká bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 100 g Karotka
  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1165 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 958.1 mg
  • Vláknina 11642.5 mg
  • Vitamín A 11642.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory a očištěnou karotku, celer a pórek nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a podusíme na másle. Přilijeme hovězí vývar, osolíme, přidáme polévkové koření a vaříme asi 45 minut.

  • 2

    Uvařenou polévku prolisujeme a přilijeme do ní mléko.

Komentáře k receptu