Vločková polévka s droždím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ovesné vločky
  • 30 g Droždí
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Mléko polotučné
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 392 mg
  • Vláknina 6566.3 mg
  • Vitamín A 6566.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme litr mléka, přivedeme k varu. V suché teflonové pánvi opražíme vločky. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme v hrnci na rozpáleném másle do sklovita. Následovně do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání droždí rozpustíme a vlijeme zbylé mléko. Přivedeme k varu, potom přilijeme vroucí vodu a opečené vločky.

  • 2

    Polévku dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a nakonec vložíme prolisovaný česnek a stáhneme ze sporáku. Necháme 5 minut polévku odpočinout a podle porcí rozdělíme do hlubokých talířů nebo polévkových misek.

Komentáře k receptu