Srnčí guláš v leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 882 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 75 mg
 - Draslík 889.4 mg
 - Vláknina 6136.7 mg
 - Vitamín A 6136.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kůru ze staršího chleba nastrouháme.
 - 
                                2
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přisypeme sladkou i pálivou mletou papriku, necháme rozpustit a přidáme kostky masa. Rychle osmažíme, aby paprika nezčernala a podlijeme troškou vody. Osolíme, opepříme celým pepřem a za občasného přilévání vody dusíme aspoň hodinu. Nyní přilijeme lečo ze sklenice, za stálého míchání přisypáváme postupně strouhanou chlebovou kůru, důkladně promícháme, přidáme česnek, majoránku a dodusíme. Podle chuti dosolíme, vyndáme kuličky pepře a odstavíme.
 - 
                                3
Podáváme s plátky bílé veky.