Zapečené brambory s trojím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1447 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 70.4 mg
 - Draslík 842.8 mg
 - Vláknina 9672.5 mg
 - Vitamín A 9672.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Co největší brambory, nejlépe rané, pořádně omyjeme a ze všech stran propícháme vidličkou. Rozložíme na pekáč, potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na hodinu. Slupka by měla být křupavá a vnitřek měkký.
 - 
                                2
Zatím na pánvi vyškvaříme slaninu a na tuku z ní osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Téměř vychladlé brambory rozpůlíme a půlky opatrně vydlabeme. Vydlabanou hmotu dáme do mísy, přidáme slaninu s cibulí, máslo, smetanu, nasekanou petrželku a větší část všech nastrouhaných sýrů, dokonale promícháme.
 - 
                                3
Směsí naplníme vydlabané půlky, posypeme zbylým sýrem a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 15 minut. Podáváme ozdobené petrželkou.