Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 5 g Máslo čerstvé
  • 16 krajíc Chléb toastový
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Brambory
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 743 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 83.3 mg
  • Draslík 1027.9 mg
  • Vláknina 14842.4 mg
  • Vitamín A 14842.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme kostky masa, promícháme a krátce osmahneme. Podle chuti okořeníme, přidáme česnek, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, polovinu petrželky, opepříme a osolíme, vše zalijeme vodou a promícháme. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni necháme dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme brambory a dusíme vše doměkka.

  • 3

    Na dno servírovacích talířů položíme toustový chléb, zalijeme ho omáčkou s masem a bramborami, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu