Hovězí maso dušené s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 1123.5 mg
  • Vláknina 14410.2 mg
  • Vitamín A 14410.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky jako brambory nakrájíme i omyté hovězí maso.

  • 2

    Cibule oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme.

  • 3

    V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky masa, opepříme, osolíme, promícháme a opečeme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit.

  • 4

    V jiné pánvi na rozpáleném oleji opečme kousky brambor a ty pak společně s česnekem přidáme k masu. Vše promícháme, v případě potřeby přilijeme vodu a ještě 10 minut dusíme, dokud maso není měkké. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

  • 5

    Podáváme teplé, můžeme obložit čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu