Hovězí maso dušené s bramborami na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 500 g Brambory
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 856.7 mg
  • Vláknina 9953.8 mg
  • Vitamín A 9953.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 4 cm. Rajčata oloupeme, brambory oškrábeme, obojí rozkrájíme na čtvrtky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme kostky masa. Mícháme, až maso zbělí, pak opatrně přilijeme 1,5 litru vody a přivedeme do varu. Přidáme kmín, zázvor, pepř a polovinu soli, na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se polovina vody vypaří a maso je téměř měkké, přidáme nakrájená rajčata a brambory. Pokračujeme v dušení a podle potřeby případně přiléváme vodu. Když jsou brambory i maso měkké, dochutíme Vegetou a solí.

Komentáře k receptu