Kančí kýta na víně se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 120 g Slanina vepřová
  • 60 g Cukr krupice
  • 800 g Kančí kýta
  • 300 g Švestky sušené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Víno červené
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Jalovec
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1035 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 78.4 mg
  • Draslík 766.9 mg
  • Vláknina 12429.4 mg
  • Vitamín A 12429.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu bez kosti protáhneme klínky slaniny a polovinou rozpůlených sušených švestek. Cibuli nakrájíme nahrubo.

  • 2

    Maso osolíme, posypeme mletým kořením a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Přidáme cibuli, víno a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.

  • 3

    Upečené maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme mouku, osmažíme, rozšleháme s vývarem a dusíme alespoň 15 minut. Poté do omáčky vmícháme smetanu, zbylé švestky, cukr a chvilku povaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou se švestkami.

Komentáře k receptu