Rýžový pudink s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 150 g Rýže loupaná
  • 150 g Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 0.6 l Mléko polotučné
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 148.7 mg
  • Vláknina 5625 mg
  • Vitamín A 5625 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. Rýži umeleme na jemno, smícháme s 0,2 l mléka. Zbývající mléko přivedeme v hrnci k varu, přidáme rýžovou směs, cukr a sůl, za stálého míchání ještě 5 minut vaříme na mírném ohni. Během varu přisypáváme nastrouhané mandle. Nakonec přilijeme ovocný sirup, krátce prudce provaříme.

  • 2

    Pudink nalijeme do misek a dáme vychladit. Podáváme ozdobený půlkami mandlí nebo nasekanými ořechy.

Komentáře k receptu