Zapékaný rýžový pudink na thajský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Rýže loupaná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mléko kokosové
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 140.8 mg
  • Vláknina 1586.7 mg
  • Vitamín A 1586.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve smícháme v hrnci sladkou rýži s polovinou kokosového mléka,hnědým cukrem a jedním šálkem vody.Vaříme na mírném ohni asi 20 minut za občasného míchání.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 150 stupňů.Rýži přendáme do varné misky a polijeme rozšlehaným vajíčkem se zbytkem kokosového mléka a cukrem.Směsí zalijeme rýži.

  • 3

    Varnou nádobu dáme do pekáče s vařící vodou-do poloviny varné nádoby.Pekáč zakryjeme alobalem a dáme do trouby na 35-60 minut.

  • 4

    Hotový pudink podáváme teplý i studený.

Komentáře k receptu