Osvěžující salát ze sušeného ovoce
Suroviny
- 30 g Mandle
- 50 g Meruňky sušené
- 30 g Ořechy Kešu
- 30 g Ořechy vlašské
- 50 g Švestky sušené
- 50 g Křížaly (sušená jablka)
- 50 g Hrušky sušené
- 30 g Oříšky piniové
- 50 g Rozinky tmavé
- 1 špetka Kardamom
- 1 špetka Skořice mletá
- 0.2 l Sirup pomerančový
- 2 dl Kostkový led
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 12 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 360.9 mg
- Vláknina 7763.2 mg
- Vitamín A 7763.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Všechno sušené ovoce omyjeme, vložíme do mísy se studenou vodou a necháme 24 hodin namočené. Před přípravou salátu vodu slijeme, ovoce necháme v sítu okapat. 
- 
                                2Mandle spaříme, oloupeme a společně s oříšky nasekáme na jemno. 
- 
                                3V míse okapané ovoce smícháme s nasekanými mandlemi a ořechy, přidáme podle chuti kardamon a skořici, zalijeme sirupem, důkladně znovu promícháme. 
- 
                                4Salát poté vložíme do chladničky, necháme 2 hodiny odležet. Podáváme s kostkami ledu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        