Plněná rajčata s Mozzarellou
Suroviny
- 140 g Mozzarella
- 150 g Žampiony čerstvé
- 170 g Tuňák v oleji
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 12 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl mořská
- 2 špetka Pepř bílý
- 4 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Olivy nakládané
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 3 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 158 mg
- Draslík 854.9 mg
- Vláknina 7475.1 mg
- Vitamín A 7475.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zralá masitá rajčata omyjeme, osušíme a odkrojíme jim vršky od stopky - čepičky. Vršky z rajčat pokrájíme nadrobno (kromě míst po stopkách) a dáme je do mísy. Rajčata vydlabeme lžičkou, zevnitř je vytřeme olivovým olejem, posypeme solí a černým pepřem. 
- 
                                2V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Nakládané zelené olivy s papričkou scedíme a pokrájíme na plátky. 
- 
                                3Sýr Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy k pokrájeným rajčatům. Malé čerstvé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme. Rozkrojíme je na poloviny, pokrájíme na tenké plátky a doložíme k sýru. Konzervovaného tuňáka ve oleji scedíme a dáme do mísy. Čerstvou majoránku s bazalkou omyjeme, vodu setřepeme, několik lístků z bazalky odložíme stranou, ostatní bylinky drobně pokrájíme. Vejce, bylinky a olivy přidáme do mísy k sýru, ochutíme asi 2 špetkami mořské soli, bílým pepřem a směs promícháme. 
- 
                                4Rajčata naplníme, poklademe na mísu, ozdobíme lístky bazalky a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        