Placky ze štiky
Suroviny
- 600 g Rajčata
 - 600 g Mořská štika - filety
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.4 polévková lžíce Margarín
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 200.1 mg
 - Draslík 835.8 mg
 - Vláknina 3958.4 mg
 - Vitamín A 3958.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme a nakrájíme na osminky.
 - 
                                2
Rozmixujeme štičí filé na kaši a dáme do misky. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a cayenský pepř.
 - 
                                3
Omyjeme bazalku a otrháme. Polovinu lístečků nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme do rybí hmoty, přidáme bazalku a promícháme. Z rybí směsi tvoříme placky. V pánvi rozehřejeme tuk a smažíme v něm placky ze všech stran.
 - 
                                4
V další pánvi rozpustíme máslo a dusíme rajčata 8 minut. Osolíme, opepříme, přidáme zbylou bazalku a naservírujeme na talíř s plackami.