Bramborové placky se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 400 g Zelí kysané
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 22.22 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 128.3 mg
  • Draslík 1114.7 mg
  • Vláknina 16072.8 mg
  • Vitamín A 16072.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme a pokropíme horkým mlékem.

  • 2

    Osolíme, opepříme, okmínujeme, očesnekujeme a přidáme majoránku. Přidáme okapané kysané zelí, které jsme pokrájeli, dáme vejce a mouku, abychom získali hustější těsto.

  • 3

    Do rozpáleného oleje klademe lžící bramborové těsto, rozetřeme ho na placku, uhladíme a opékáme po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu