Treska v sezamu
Suroviny
- 100 g Sezam - semena
- 750 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Mango
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tvaroh měkký - nízkotučný
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.2 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 18 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 197.9 mg
- Draslík 242.4 mg
- Vláknina 8027.5 mg
- Vitamín A 8027.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mango oloupeme a odkrojíme dužinu od jádra. Umixujeme dužinu, lžíci citronové šťávy a tvaroh na pyré. Osolíme, opepříme a přidáme cayenský pepř.
-
2
Nahrubo pomeleme sezam. Omyjeme rybu a osušíme. Rozdělíme ji na 4 porce. Osolíme, opepříme, pokapeme zbylým citronem.
-
3
Do talíře dáme mouku, do dalšího rozšlehaná vejce. Rybu obalíme v mouce, poté vajíčkem a pak v mletém sezamu.
-
4
Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme dozlatova rybu. Jednou obrátíme.
-
5
Podáváme s mangovou omáčkou.