Vdolky z litého těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Med včelí
  • 100 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 372.8 mg
  • Vláknina 6483 mg
  • Vitamín A 6483 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do misky, přisypeme kypřící prášek, spolu smícháme, přidáme vanilkový cukr, vejce, med, máslo, přísady v misce vyšleháme na hladké těsto, které necháme 5 minut odpočinout.

  • 2

    Troubu předehřejeme, připravíme pečící formu na muffiny, důlky formy dobře potřeme olejem, vložíme do trouby na 3 minuty zahřát. Připraveným těstem naplníme důlky, ale neplníme plné, těsto při pečení nabude. Těstem naplněnou formu vložíme do trouby a pečeme nejméně 20 minut.

  • 3

    Upečené vdolky vytáhneme z trouby, vyklopíme je z formy, rozdělíme na porce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu