Sušené švestky v červeném víně a medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Švestky sušené
  • 0.5 l Víno červené
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Džem pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 715.6 mg
  • Vláknina 10731 mg
  • Vitamín A 10731 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky vypeckujeme tak, aby ale zůstaly vcelku a naskládáme do zavařovací sklenice.

  • 2

    V rendlíku smícháme med, pomerančový džem a trochu vína, přivedeme k varu. Přilijeme zbytek vína, promícháme a švestky směsí přelijeme. Sklenici uzavřeme a necháme minimálně 2 hodiny marinovat. Podáváme jako dezert nebo k masu.

Komentáře k receptu