Italská zeleninová mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 52 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Karotka baby
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Kedlubna
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 1.5 polévková lžíce Ocet malinový
  • 1 polévková lžíce Bujón zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 584.1 mg
  • Vláknina 22227 mg
  • Vitamín A 22227 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme zeleninu: Červenou a oranžovou papriku, cukety, kedlubnu, červenou cibuli, jarní cibulku, baby karotku a malé bílé žampiony.

  • 2

    Papriku nakrájíme na proužky. Červenou cibuli s jarní cibulkou pokrájíme na tenká kolečka. Kedlubnu s cuketou nakrájíme na kolečka silné asi 3-4 mm. Baby karotku nakrájíme na podélně na plátky, které nakrájíme na tenké hranolky. Žampióny nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    V rendlíku přivedeme k varu 1 dl vody s lžicí zeleninového bujón, snížíme teplotu, přidáme cukr, malinový ocet a nudličky karotky vaříme 2-3 minuty. Necháme je v bujónu vychladnout, pak je vyjmeme, necháme okapat, dáme do misky a promícháme s drobně pokrájeným estragonem.

  • 4

    Mezitím si v pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, na něm orestujeme z každé strany dozlatova plátky cukety, vyjmeme je a restujeme plátky kedlubny. Vše dáme do mísy, ochutíme sušenými bylinkami, solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev sladkou paprikou a promícháme. Pánev očistíme, dáme na ni lžíci bylinkového másla a orestujeme dozlatova kolečka červené cibule a bílou část jarní cibulky.

  • 5

    Na velkou mísu ozdobně rozložíme restovanou cuketu s kedlubnou, mezi plátky poklademe plátky žampiónů a restovanou cibuli. Doprostřed poklademe proužky papriky, které posypeme nakrájenou zelenou natí z jarní cibulky a servírujeme.

Komentáře k receptu