Italská zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Špagety, Makarony vařené
  • 100 g Datle sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 5 ks Kapusta hlávková
  • 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Celer bulvový
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 2 ks Brambory zimní
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 144 g
  • Tuky 139 g
  • Sodík 1697 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 122 g
  • Cholesterol 21.5 mg
  • Draslík 4837.8 mg
  • Vláknina 55330.2 mg
  • Vitamín A 55330.2 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1032.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme přes noc do studené vody.

  • 2

    Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i slaninu.

  • 3

    Ve velkém hrni rozehřejeme olej a dáme zesklovatět slaninu, potom cibuli a česnek.

  • 4

    Přidáme připravené fazole, nakrájenou zeleninu, koření a vše vaříme doměkka.

  • 5

    Nakonec do polévky přidáme uvařené těstoviny a podáváme.

Komentáře k receptu