Pečená zelenina s kmínovým aroma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Tuřín
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 351 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 584.2 mg
  • Vláknina 24245 mg
  • Vitamín A 24245 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si zapneme troubu na 220 stupňů Celsia a přitom připravíme zeleninu. Na čtvrtiny nakrájenou vodnici, na plátky nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájenou cibuli, stonků a jader zbavené na kousky nakrájené fenykly osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme kmínem a zamícháme.

  • 2

    Směs připravené zeleniny rozprostřeme po celé ploše na plech, vložíme do trouby, občas obracíme a pečeme zeleninu do změknutí asi 40 minut.

  • 3

    Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu