Králičí stehna na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Králičí stehna
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.2 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 174.9 mg
  • Vláknina 3509.7 mg
  • Vitamín A 3509.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Proužky slaniny protkneme omytá králičí stehna, opepříme je a osolíme. Po obou stranách je opečeme v rozpáleném oleji na pánvi. Vyndáme, přidáme zbytek slaniny, na kostičky nakrájenou mrkev a celer a opékáme dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, celý černý pepř a bobkový list. Vrátíme opečená stehna, zaprášíme moukou a 5 minut smažíme. Nakonec přilijeme vývar. Maso dusíme doměkka, občas podlijeme vývarem.

  • 2

    Hotová stehna vyndáme, zbylý česnek prolisujeme do šťávy, osolíme, opepříme a přecedíme na králičí stehna.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu