Kachní stehna v sádle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sůl mořská
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 600 ml Kachní sádlo
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Kachní stehna
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1890 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 175 g
  • Sodík 5447 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 378 mg
  • Draslík 51.3 mg
  • Vláknina 1239.5 mg
  • Vitamín A 1239.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mořské soli, rozdrceného česneku a nasekaného tymiánu naložíme opepřená kachní stehna. Necháme v lednici odležet nejlépe jeden den.

  • 2

    Omyjeme stehna, osušíme a dáme je do pekáče. Zalijeme je rozpuštěným sádlem a přikryté v troubě konfitujeme při 130 stupních 120 minut. Maso musí být měkké, že kosti půjdou lehce oddělit. Stehna necháme vychladnout a vyjmeme ze sádla.

  • 3

    Slijeme sádlo a tekutinu, která se drží v pekáči, použijeme na přípravu kachní šťávy. Tekutinu vaříme a mícháme. Vyvaříme ji dotmava, zastříkneme vývarem, odvaříme a nakonec přidáme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a přes cedník přecedíme.

  • 4

    Před podáváním opečeme kůži na stehnech pod rozpáleným grilem.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu