Kachní stehna v pomerančovo-mrkvové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kachní stehna
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 199 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 232.5 mg
  • Draslík 379.9 mg
  • Vláknina 12454.8 mg
  • Vitamín A 12454.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a osušený pomeranč nakrájíme na plátky, oškrabanou mrkev na tenčí kolečka. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme najemno.

  • 2

    Omytá kachní stehna posypeme solí a pepřem a osmahneme na rozehřátém másle. Poté k nim nasypeme mrkev s cibulí a česnekem a krátce opečeme. Když cibule zezlátne, zaprášíme pokrm moukou a přidáme k němu plátky pomeranče a chilli papričku.

  • 3

    Pečeme v troubě předehřáté na 225 °C asi 25 minut, přilijeme víno a pečeme ještě 15 minut. Upečené maso vyjmeme.

  • 4

    Omáčku dále vaříme, dokud se polovina neodpaří, poté ji ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.

  • 5

    Omáčku a kachní stehna podáváme dohromady.

Komentáře k receptu