Zeleninové frikasé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 750 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 50 g Strouhanka
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 165.9 mg
  • Draslík 122.1 mg
  • Vláknina 19202.2 mg
  • Vitamín A 19202.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vodou vhodíme zeleninu a povaříme ji doměkka.

  • 2

    Mezitím připravíme omáčku. Smetanu smícháme se strouhanýn sýrem a vejci, opepříme a osolíme dle chuti.

  • 3

    Vyjmeme povařenou zeleninu a necháme vychladnout. Přendáme do zapékací mísy a zalijeme omáčkou. Vše pak posypeme strouhankou.

  • 4

    20 minut zapékáme v troubě, kterou předehřejeme na 220 stupňů.

Komentáře k receptu