S omáčkou mořský jazyk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Mořský jazyk
  • 500 g Krevety tygří
  • 100 ml Olej olivový
  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 3 kávová lžička Pyré rajčatové
  • 4 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 dl Vývar drůbeží
  • 1 dl Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1101 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1157 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 112.7 mg
  • Draslík 1181 mg
  • Vláknina 1467 mg
  • Vitamín A 1467 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme, oškrábeme a zbavíme hlavy mořský jazyk. Stáhneme tmavou kůži z oční strany ryby a opláchneme. Rybu osušíme, osolíme, posypeme moukou část se světlou kůží a opečeme kůží dolů, poté otočíme a dopečeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme 3/4 másla, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou šalotku a opečeme dozlatova. Tygří krevety orestujeme, přidáme brandy, rajčatové pyré, estragon, tymián a povaříme. Kuřecím vývarem zalijeme základ a 25 minut provaříme. Přilijeme smetanu a povaříme. Scedíme a přidáme zbytek másla. Vyšleháme.

  • 3

    Podáváme s krevetovou omáčkou.

Komentáře k receptu