Indická vepřová játra
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 600 g Játra vepřová
 - 125 g Rýže dušená
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Olej rostlinný
 - 3 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 2 polévková lžíce Arašídy
 - 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 464.3 mg
 - Draslík 735.2 mg
 - Vláknina 6612 mg
 - Vitamín A 6612 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na rozehřátém másle a oleji lehce osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli spolu s kari kořením.
 - 
                                2
Přidáme očištěná, omytá játra nakrájená na hranolky a osmahneme. Podlijeme vývarem, vsypeme dušenou rýži a krátce povaříme.
 - 
                                3
Nakonec vmícháme arašídy, podle chuti osolíme a zjemníme smetanou.
 - 
                                4
Na talíři každou porci obložíme dílky omytých rajčat a posypeme nasekanou petrželkou.