Domácí majonéza Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Hořčice
  • 250 g Vaječný žloutek slepičí
  • 30 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 40 g Worcester (worcesterská omáčka)
  • 10 g Citronová šťáva
  • 600 g Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1214 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 308.5 mg
  • Draslík 67 mg
  • Vláknina 307 mg
  • Vitamín A 307 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 21.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejméně hodinu předem připravíme suroviny. Jde o to, aby všechny ingredience získaly stejnou teplotu, jinak se nám majonéza při šlehání srazí.

  • 2

    Žloutky (měly by být pasterované), citronovou šťávu, hořčici a omáčku worchestershire smícháme v nerezové misce, osolíme a nameleme černý pepř. Šleháme ve stroji metlou. Když jsou suroviny dokonale promíchané, začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali pomalu.

  • 3

    Když je všechen olej spotřebovaný, měla by být majonéza tak hustá, že obrátíme-li misku dnem vzhůru, zůstane obsah uvnitř.

Komentáře k receptu