Domácí majonéza II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 68 mg
- Vitamín A 68 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme vejce, sůl, pepř, cukr, hořčici, důkladně vyšleháme, nejlépe elektrickým šlehačem.
-
2
Potom postupně za stálého šlehání přidáváme olej až do zhoustnutí.
-
3
Nakonec majonézu ochutíme citronovou štávou nebo octem a opět šleháme.