Domácí majonéza z nového česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vegetol
  • 1.5 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 9 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 277.7 mg
  • Draslík 24.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme si stroužky nového česneku a širokým ostrým nožem je na prkénku rozmačkáme a utřeme na jemnou kaši.

  • 2

    Čerstvá vejce (nejlépe domácí) rozklepneme, pečlivě oddělíme bílky a žloutky. Žloutky dáme do šlehače, přidáme k nim sůl, čerstvě pomletý bílý pepř a utřený česnek. Směs rozšleháme, přidáme za stálého šlehání citrónovou šťávu a tenkým pramínkem přiléváme stále olej. Šleháme pomaleji, do doby až se hustá olejová směs změní v bělavou jemnou hmotu - majonézu.

  • 3

    Uchováváme ji v uzavřené sklenici v ledničce.

Komentáře k receptu