Vepřové sleziny na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1284 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 374.4 mg
 - Draslík 435.8 mg
 - Vláknina 1428 mg
 - Vitamín A 1428 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové sleziny očistíme a omyjeme. Nakrájíme je na plátky, vložíme do vařící vody, krátce povaříme a dobře propláchneme.
 - 
                                2
Na polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme slezinky, kmín a pepř, zastříkneme vodou a za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka.
 - 
                                3
Slezinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Nakonec omáčku přecedíme na slezinky, osolíme a ještě krátce podusíme.